Rukous ja paastoviiko 2023 dia

Rukousviikko

Haluamme aloittaa vuoden yhdessä seurakuntana rukoillen ja etsien Jumalan tahtoa. Seurakunnan yhteinen rukous- ja paastoviikko ma–la 2.–6.1.2023.

Liity mukaan seurakunnan yhteiseen rukoukseen!

1) Rukous seurakunnalla

Ma 2.1. klo 18
⁠Ti–To 3.–5.1. klo 11 ja 18⁠
Pe 6.1. klo 11–13

 

2) Hartaus ja rukous päivän teemaan netissä

Sosiaalisessa mediassa ja nettisivuilla ilmestyy päivän teema ja siihen liittyvä pieni rukous. Voit yhtyä rukous- ja paastoviikkoon niiden kautta siellä missä oletkin.

3) Nuorten 21 päivän rukous

Rukous- ja paastoviikko starttaa Lost&Found nuorten 21 päivän rukouksen. Lue lisää Instagramista @lostandfoundtre

Päivän teemaan liittyvä hartaus ja rukous

Ilmestyy päivittäin ti 3.1. alkaen.

Kutsuttu lepoon – Tiistai 3.1.

Kerran Jeesus sanoi seuraajilleen: ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon” (Matt. 11:28). Tämä lohdullinen kutsu on edelleen voimassa. Jokainen uskova tarvitsee hetkiä, jolloin pysähtyy ja viettää aikaa Jeesuksen kanssa.

 Rukous on se kanava, miten ihminen lähestyy Jumalaa. Rukouksesta voi tulla suorittamista, jossa kerromme asiamme nopeasti Jumalalle ja jatkamme päivän muihin askareisiin. Jeesus kutsuu omiaan paljon syvällisempään rukoukseen. Ajan erottaminen rukoukseen niin, että voi kokea Jumalan läsnäoloa.

 On hyvä kertoa Jumalalle kaikki huolet ja murheet, tämän lisäksi on hyvä odottaa, mitä hän vastaa. Usein Jumalan puhe on sisäistä rauhaa ja lepoa, jonka Jeesus vaikuttaa. Kaikki asiat ovat rakastavan Jumalan käsissä, koska hän on luvannut pitää omistaan huolta joka päivä.

RUKOUS

Rakas Jeesus, tulen luoksesi kaikkien kuormieni kanssa. Anna minun saada sinun antama lepo sisimpääni. Kiitos että saan jättää kaikki asiat sinun kannettavaksi ja sinä pidät huolta kaikesta.

Amen.

Petteri Arasalo, seurakunnan johtaja

Kutsuttu kotiin – Keskiviikko 4.1.

Seurakunta on parhaimmillaan kodinomainen perhe. Jossa jokainen saa kokea olevansa rakastettu ja hyväksytty.  Kodin ilmapiiri kutsuu jäsenensä yhteen ja rakentumaan yhteisestä uskosta. Seurakuntamme on saanut viime vuosina iloita kymmenistä uusista seurakuntaan liittyneistä jäsenistä. Tästä siunauksen ajasta saamme kiittää Jumalaa. Mutta samalla voimme todeta, että monia on jäänyt myös pois seurakuntayhteydestä, syystä tai toisesta. Ajassamme on myös paljon ”kodittomia kristittyjä”, jotka etsivät paikkaansa seurakunnista.

Rukousviikon keskiviikko päivässä kohdistamme rukoukset heihin, jotka eivät ole vielä löytäneet paikkaansa seurakunta perheessä. 

RUKOUS

Jeesus, ole sinä kaiken seurakunnallisen toimintamme keskipiste. Rukoilemme hengellistä vanhemmuutta seurakuntaan. Jeesus vaikuta sinä rakkaudellista ilmapiiriä seurakuntamme keskelle. Rukoilemme, että soluissa ja toiminnassamme näkyisi toistemme kunnioitus ja keskinäinen rakkaus. Anna jokaisen tamperelaisen löytää sinut Jeesus ja tie seurakuntakotiin.

Amen.

“Kun hän löytää lampaansa, hän nostaa sen iloiten hartioilleen, ja kotiin tultuaan hän kutsuu ystävänsä ja naapurinsa ja sanoo heille: ’Iloitkaa kanssani! Minä löysin lampaani, joka oli kadoksissa” (Luuk. 15:5-6).

Tapani Varuhin, perhepastori

Kutsuttu pelastukseen – Torstai 5.1.

Moni tie vie kadotukseen, mutta Jumalan hyvyys Jeesuksessa kutsuu meitä pelastukseen.

Jumalan tarjoama pelastus on kokonaisvaltainen, se koskee iankaikkisen sielumme lisäksi myös tätä ruumista, jossa sielumme ja henkemme asuu. Nikean uskontunnustuksen mukaan uskomme sielumme iankaikkisen elämän lisäksi myös ruumiin ylösnousemiseen. Pelastuksen piiriin kuuluu myös näkyvä ja kosketettava maailma. Moni kristitty on saanut kokea, kuinka Jeesuksen tuoma pelastus on pelastanut paitsi sielun hädältä, myös elämän turhuudelta ja monenlaisilta sitovilta ja orjuuttavilta voimilta, riippuvuuksilta ja haitallisilta elämäntavoilta. Jopa sairauksien yli ovat ihmiset saaneet kokea pelastuksen voiman.

Jeesuksen Ristillä voittama pelastus synnistä ulottuu ihmiselämässä kaikkialle.

Me voimme olla myös kutsujia muille tähän samaan pelastukseen. Jumala kutsuu ja meidän tehtävämme on ulottaa tuota kutsua eteenpäin niin, että Kristuksen pelastus saisi näkyä myös jo tässä ajassa ihmisten keskuudessa. Jumalan tarjoama pelastus on vastavoima vääjäämättömälle kadotukselle. Se tuo elämää, se tuo sisältöä ja se antaa iloa ja toivoa jokaiselle, joka siihen tarttuu!

 RUKOUS

Tänään tahdon kiittää Jeesus sinua pelastuksesta, johon saan tarrautua. Itse en pysty itseäni synnistä pelastamaan, mutta sinä voit ja haluat minut pelastaa. Kiitän siitä, että sinä olet pelastajani kaikesta pinteestä myös ajallisessa elämässäni, niin kuin iankaikkisuudessakin. Rukoilen myös ystävieni, sukulaisteni ja naapurieni puolesta. Pelasta Herra heidätkin!

Amen.

Markus Rautaniemi, mediapastori

Kutsuttu lähtemään – Perjantai 6.1.

Olemme juuri juhlineet maailmaan saapunutta valoa, Jumalan poikaa. Niin kuin timantti mustaa taustaa vasten, samalla tavalla Valon kirkkaus loistaa kauneimmin pimeyttä vasten. Toivottavasti moni meistä on saanut viettää ainakin jonkin valoisan hetken Joulun aikaan rakkaidemme, ja maailman Valon, parissa.

 Uuden vuoden alkaessa ajatuksemme suuntautuvat menneestä vuodesta eteenpäin. Mitäköhän tänä vuonna tulee tapahtumaan? Kristittyinä toivomme, että voisimme heijastaa taivaan valtakunnan valoa koko vuoden ajan, ei vain tiettyinä aikoina. Sanat, ”Menkää kaikkeen maailmaan ja tehkää opetuslapsia kaikista kansoista” kuuluu jokaiselle Jeesuksen seuraajalle. Jumalan missio on meidän missio.

 Seurakuntamme tekee laajaa lähetystyötä maailmalla eri muodoissa. Saamme jokainen olla mukana siinä rukouksin sekä tukemalla seurakuntamme toimintaa. Kaikki saavat olla mukana lähetystyössä – joko lähtemässä tai lähettämässä.

 Ulkomaiden lähetystyötä unohtamatta, elämme arkeamme Suomen lähetyskentällä. Lähetystyö on keskellämme niin ulkomaalaisten kuin suomalaistenkin muodossa. Kansaa vaeltaa Tampereella tuhansittain pilkkopimeässä, ilman hengellistä valoa.

 Rukoillaan yhdessä, että Jumala johdattaa sinua ja minua olemaan Hänen käytössään, siellä missä liikummekin tänä vuonna 2023. 

RUKOUS

Rakas taivaan Isä, kiitos pelastuksesta. Kiitos, että lähetit meille Valon, joka avasi meille tien Sinun yhteyteen. Heijasta valoasi kauttani tänä vuonna. Olen avoin ja haluankin sitä.

Amen.

Valtteri Tuokkola, pastori