ILMOITA, MISSÄ TEKNIIKKAA TARVITAAN

AV-tekniikan palvelut

Tampereen helluntaiseurakunnan tilaisuuksissa on käytettävissä monipuoliset AV-tekniikan palvelut. AV-palvelut kattavat ääni-, valo- ja esitystekniikan palvelut, joita tuotamme vapaaehtoisen AV-henkilöstömme avulla.

AV-palvelut pääsalin säännöllisesti järjestettävissä tilaisuuksissa:

• Seurakunta rukoilee – tiistaisin klo 18 (äänentoisto)
• Lost&Found – lauantaisin klo 19 (äänentoisto, esitystekniikka, valotekniikka)
• Jumalanpalvelus – sunnuntaisin klo 11 (äänentoisto, striimaus, esitystekniikka)
• Iltakirkko – sunnuntaisin klo 17 (äänentoisto, striimaus, esitystekniikka)
• English Service – sunnuntaisin klo 17 (äänentoisto)

AV-palveluiden tilaaminen

Säännöllisesti järjestettävän tilaisuuden johtajan on varmistettava Google Sheetsistä vähintään viikko ennen tilaisuuden alkua, että tarvittavat AV-teknikot on nimetty tilaisuuteen. Tarvittaessa tilaisuuden johtajan on täytettävä AV-palveluiden tilauslomake.

Muihin seurakunnan järjestämiin tilaisuuksiin tilaisuuden johtajan on tehtävä tilauslomake vähintään kuukausi etukäteen.

Tilaisuuden musiikkivastaava täyttää tilauslomakkeen vähintään viikko ennen tilaisuuden alkua tai sopii suoraan AV-teknikoiden kanssa.

Huom! Jos AV-palvelujen tilausohjeita tai -aikatauluja ei noudateta, hoidamme mahdollisuuksen mukaan vain puheäänentoiston.

Pääsalin näyttötaulut ja aineistotoimitukset

Esitysmateriaali toimitetaan erillisen ohjeen mukaan, joka on saatavissa pastoreilta ja toimistosta. Esitysmateriaali on toimitettava oikeassa formaatissa viimeistään edellisenä päivänä kello 23.59. Tilaisuuden jälkeen kaikki materiaali poistetaan automaattisesti. Esitysmateriaalia ei vastaanoteta sähköpostitse. Seuraavan jumalanpalveluksen mainokset toimitetaan toimistolle (toimisto[@]tamperehelluntai.fi) perjantaiaamuun mennessä.

Esitystekniikan ohjelmisto tukee tekstiä, kuvia ja videoiden mp4- ja mov-tiedostomuotoja. Ohjelmisto ei tue esim. powerpoint-esityksiä, pdf-tiedostoja tai nettisivuja. Toimitettavan materiaalin toivotaan olevan kuvasuhteeltaan 16:9 eli laajakuva ja resoluutioltaan vähintään 1280 x 720.

AV-tekniikan yhteystiedot

Tekniikan johtoryhmä, tekniikanjohto[@]tamperehelluntai.fi.

Linkkejä

Ohje diojen muuntamisesta kuviksi

Ohje oman tietokoneen kytkemisestä pääsalin videotykkeihin

 

 

MUKAAN TEKNIIKKAAN!

Tekniset palvelumahdollisuudet

Haluatko palvella seurakuntaa AV-tekniikan palvelutehtävissä? 

Etsimme jatkuvasti uusia ja innokkaita tekijöitä seurakunnan teknisiin palvelutehtäviin. Mahdollisia palvelupaikkoja ovat kuvaajan, streamaajan, ääniteknikon, esitysteknikon ja valoteknikon tehtävät.

Alla on kuvattu kunkin palvelustehtävän sisältö lyhyesti. Mikäli olet kiinnostunut teknisistä palvelutehtävistä, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen palvelu[at]tamperehelluntai.fi. Jokaiselle vapaa-ehtoiselle annetaan koulutus tehtävään.

Äänitekniikka

Ääniteknikko vastaa äänentoiston toteuttamisesta seurakuntamme pääsalin tilaisuuksissa. Tilaisuutemme sisältävät mm. puhetta, musiikki- ja tanssiesityksiä. Ääniteknikko toimii osana esiintyvää ryhmää ja pääsee tekniikan avulla käyttämään mm. omia musiikillisia taitojaan sekä kokoamaan pala palalta ryhmän esityksen yhtenäiseksi ja miellyttävältä kuulostavaksi kokonaisuudeksi.

Ääniteknikon työ alkaa pääsääntöisesti noin 1-2 tuntia ennen tilaisuutta ja päättyy noin 30-60 minuuttia tilaisuuden jälkeen. Vuoroja on noin 1-3 kertaa kuukaudessa vaihdellen aina koulutettujen ääniteknikkojen lukumäärän mukaan.

Ääniteknikolta vaaditaan luotettavuutta, tunnollisuutta, sekä kiinnostusta tekniikkaa kohtaan. Jos tuntuu vähänkin siltä, että voisit toimia tässä palvelutehtävässä, ota yhteyttä. Jos haluat, niin voit tulla parina kertana vain seuraamaan työtämme sivusta ja tutustumaan tätä kautta käytännön tasolla palvelutehtäväämme – ilman mitään jatkositoumuksia.

Esitystekniikka

Esitystekniikan käyttäjä vastaa videotykeillä projisoitavan materiaalin esittämisestä näyttötauluilla seurakunnan kokouksissa. Esitettäviä materiaaleja ovat mm. seurakunnan ilmoitukset ja viikko-ohjelma, puhujan saarnarungot, mainokset, laulujen sanat ja videot. Esitystekniikan käyttäjältä vaaditaan kiinnostusta tekniikkaan, kykyä toimia oma-aloitteisesti ja normaalit tietokoneen käyttötaidot.

Esitystekniikan käyttäjällä on pääsääntöisesti oma vastuuvuoro noin kerran kuukaudessa. Palvelutehtävä alkaa normaalisti noin 30-60 minuuttia ennen kokouksen alkua ja loppuu noin 15 minuuttia kokouksen päättymisen jälkeen.

Valotekniikka

Valoteknikko huolehtii tilaisuuksien valoteknisistä tarpeista. Hänen avullaan niin valkoinen kuin värillinenkin valo saadaan heijastumaan halutusta paikasta.

Streaming ja kuvaus

Jumalanpalvelusten live-taltiointi mahdollistaa tilaisuuteen osallistumisen kaikille niille, jotka eivät fyysisesti pääse sunnuntaina jumalanpalvelukseen. Tiimissä on kuvaaja, joka hallitsee kameroiden tekniikan, sekä striimivastaava, joka hoitaa videon ja kuvan pakkaamisen ja ajamisen palvelimelle. Palvelutehtävä alkaa normaalisti noin 30-60 minuuttia ennen kokouksen alkua ja loppuu noin 15 minuuttia kokouksen päättymisen jälkeen. 

Ota yhteyttä!

Tekniikan johtoryhmä, tekniikanjohto[@]tamperehelluntai.fi.

 

Tampereen Helluntaiseurakunnan AV-palveluiden tilauslomake

Pyydämme olemaan mahdollisimman tarkka av-tekniikan tarpeitesi kuvauksessa, esim. älä kirjoita piano, vaan määrittele onko kyseessä salin sähköpiano, salin flyygeli, oma sähköpiano vai kenties joku ihan muu. Tämä vaikuttaa teknikkojen valmistautumiseen ja työskentelyyn huomattavasti. Muista myös toimittaa mahdolliset esitysmateriaalit ajoissa ohjeiden mukaisesti. Kiitos paljon yhteistyöstä.