Solut

Alkuseurakunnassa uskovat kokoontuivat kodeissa, jakoivat elämän iloja ja haasteita, tunnustivat syntejään, rohkaisivat toisiaan ja rukoilivat toistensa puolesta. Heidät tunnettiin Jeesuksen seuraajiksi keskinäisestä rakkaudesta. He kertoivat muille ilosanomaa Jeesuksesta ja lähtivät kulkemaan näiden vierellä. Soluissa pyritään samaan. Kuljemme yhdessä eteenpäin Jeesusta seuraten.

Näky

Jeesus antoi käskyn tehdä kaikista hänen opetuslapsiaan (Matt. 28:19–20). Tätä varten solunäyllä on kolme tavoitetta. Kun Pyhä Henki saa vaikuttaa näitä soluissa ja meidän jokaisen arjessa, Jeesuksen rakkaus leviää.

1. Evankeliumin valloittama

)

Evankeliumin valloittamaksi tuleminen tarkoittaa Jeesukseen rakastumista ja häneen ankkuroitumista. Jeesus ei ainoastaan pelasta, vaan hän antaa uuden elämän, jota yhdessä opettelemme elämään. Evankeliumi on ilon ja elämän lähde, josta saa tankata.

Solussa annamme tilaa Pyhän Hengen työlle, joka saa innostumaan evankeliumista. Evankeliumin valloittama solu etsii yksinäisiä ja kadonneita ja ottaa heidät mukaan yhteyteen.

2. Ystävyydessä kasvava

,

Jeesus sanoi, että hänen seuraajansa tunnistetaan keskinäisestä rakkaudesta.

Meitä kutsutaan yhteyteen ihmisten kanssa, joita emme aluksi välttämättä tunne. Ajan myötä luottamus lisääntyy. Voimme kantaa toistemme kuormia rukoillen, kun tiedämme ystäviemme ahdingoista.

Kasvu saa pinnallisen ystävyyden vaihtumaan aitouteen ja rehellisyyteen. Koemme armollista yhteyttä.

3. PAIMENUUDESSA PALVELEVA

1

Jeesuksen näky opetuslasten tekemisestä voi hyvin, kun soluissa kasvetaan ihmisinä ja ohjataan paimenuuteen. Solujen jäsenistä nousee uusia paimenia, hengellisiä isoveljiä ja -siskoja ja vierellä kulkijoita. He näkevät ihmisten tarpeita ja auttavat heitä kasvamaan Jeesuksen tuntemisessa.

Jokainen voi löytää oman tapansa kertoa Jeesuksen rakkaudesta.

Mukaan soluun

Solu on pienryhmä, joka kokoontuu 1–2 viikon välein solunjohtajan johdolla. Solunjohtaja on koulutettu ja valtuutettu pienryhmänsä paimeneksi. Hänen solunsa on silloin seurakunnan solu. Solulla on sama päämäärä ja tarkoitus kuin koko seurakunnallakin. Solun jäsenet pitävät huolta toisistaan ja tukevat uusia uskovia. Ennen kaikkea solussa opitaan tuntemaan Jeesusta ja koetaan hänen läheisyyttään.

Jos haluat päästä mukaan soluun, niin täytä seuraava lomake. Lomakkeeseen syötetyt tiedot ohjautuvat solukoordinaattorille, joka ottaa sinuun yhteyttä.  

Solunjohtaja: päivitä solun tiedot

On tärkeää pitää solujen tiedot ajan tasalla, jotta tiedetään, kuinka paimenuus solujen kautta toteutuu.

Aloita solu

Solunjohtaja on seurakunnan paimen, joka toimii solussaan myös seurakunnan opettajana. Samalla tapaa kuin esimerkiksi diakonit, henkilö saa valtuudet toimia solunjohtajana seurakuntaa johtavilta paimenilta.

Solun voit perustaa jos seuraavat ehdot täyttyvät:

Z

Srk:n jäsenyys

Z

Tukisolu

Z

Pastorin lupa

Solunäkyä palvelevat tiimit

Kehonrakentajat on tiimi, joka tukee solunjohtajia ja solulaisia kasvuun ja solunäkyyn liittyvissä asioissa. Se järjestää kursseja ja tapahtumia sekä välittää solunjohtajille tietoa solunäkyyn liittyvistä asioista ja muista seurakunnan tärkeistä aiheista.

Solukoordinaatiotiimi on Kehonrakentajien alaisuudessa toimiva oma tiimi, joka auttaa solunjohtajaa ja solulaisia muutostilanteissa ja sopivan solun etsimisessä. Se koostuu useista solukoordinaattoreista, joilla on omat vastuualueensa.


Ota yhteyttä, jos jokin askarruttaa:

Veera Tillander (pj) 050 501 3465
Jukka Salonen (vpj) 050 365 8204
solukoordinaatio(at)gmail.com

Solunjohtajien viikonloppu

Pe–la 28.–29.1.2022 Kukkolan leirikeskuksessa

Kerran vuodessa järjestettävä Solunjohtajien viikonloppu on tarkoitettu kaikille solunjohtajakoulun käyneille, solua tällä hetkellä tai aiemmin johtaneille sekä solunjohtamista aloitteleville seurakuntamme jäsenille.

Mukana on seurakuntamme pastoreita ja solutyön vastuuhenkilöitä. Viikonloppu sisältää ajankohtaista opetusta, Jumalan läsnäolossa yhdessä viipymistä rukoillen sekä yhteyttä vahvistavia keskusteluita ja kohtaamisia.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tulossa myöhemmin.

Solunjohtajan käsikirja

Solunjohtajan käsikirjaan on kiteytetty seurakunnan kasvuun ja rakentumiseen tähtäävien pienryhmien eli solujen keskeiset suuntaviivat. Uudistettu materiaali tarjoaa sekä syvällistä opetusta että vinkkejä ryhmätilanteiden arkisiin pulmiin ja johtajien omaan kasvuun. Kirja on toimiva työkalu Solunjohtajakoulun opettajille ja osallistujille.

Kirjaa on myynnissä seurakunnan kirjakaupassa Karismakirjassa.

Seurakuntien tilaukset:

info[@]karismakirja.fi
0407762729

10€/kpl
380€ / laatikko (sis. 42kpl)