Kasva Jeesuksen opetuslapsena seurakunnan omassa raamattukoulussa! Tule MESSAGE-opetuslapseuskouluun syksyllä 2023.

Tänä syksynä starttaa aivan uusi MESSAGE-lukukausi. Uppoudut syvemmälle Raamattuun, kasvat jumalasuhteessasi, opit jäsentämään uskoasi paremmin. Yksi syksy voi muuttaa elämän!

Syksyllä 2023 alkaa päivällä kokoontuvan MESSAGE-opetuslapseuskoulun lisäksi MESSAGE-iltaraamattukoulu, jossa pääset sukeltamaan syvemmälle Raamatun ja teologian maailmaan kahdella eri kurssilla. Kaiken päälle alkaa myös MessagePLUS, jossa opiskellaan sekä MESSAGE-opetuslapseuskoulussa että molemmissa MESSAGE-iltaraamattukoulun kursseissa. MessagePLUS antaa sinulle mahdollisuuden hakea opintotukea syksylle. Opinnot sisältävät muutaman lähipäivän Keuruun IK-opistolla.

Kaikki tämä tapahtuu Tampereella tutussa Tampereen Helluntaiseurakunnassa luotettavien opettajien ja ohjaajien kanssa. Lähde mukaan kasvamaan Jeesuksen opetuslapsena ja lähetä hakupaperisi jo nyt.

Hakuaika on päättynyt.

MIKÄ?

MESSAGE sytyttää, rohkaisee, juurruttaa ja muuttaa. Se syventää intohimoa Jumalan valtakunnalle, rohkaisee käyttämään omia lahjoja, juurruttaa Jumalan Sanan vankkumattomalle pohjalle ja muuttaa sydäntä. MESSAGEN perusajatus on auttaa kanavoimaan omat lahjat Jumalan valtakunnan työhön paikallisseurakunnassa ja omassa vaikutuspiirissä.

MESSAGE

Syksyllä 2023 Tampereen Helluntaiseurakunnassa starttaa MESSAGE-opetuslapseuskoulu. Nyt alkava koulu sopii ensikertalaiselle tai jo aiemmin MESSAGEn käyneille.

Opetus on pääasiallisesti maanantaista keskiviikkoon klo 9–13 ja sisältää myös palvelua Tampereen Helluntaiseurakunnan tapahtumissa. Syksyllä 2023 pääset opiskelemaan myös Tarina jatkuu -kurssin. MESSAGEen sisältyy kaksi lähipäivää IK-opistolla Keuruulla.

MESSAGE juurruttaa Jumalan Sanaan ja auttaa löytämään omat lahjansa Jumalan valtakunnan palveluksessa.

MESSAGE-iltaraamattukoulu

Sinulle joka haluat syvempää raamatunopetusta aukeaa syksyllä 2023 aivan uusi mahdollisuus opiskella Tampereen Helluntaiseurakunnassa IK-opiston teologisia kursseja MESSAGE-iltaraamattukoulussa.

MESSAGE-iltaraamattukoulu tarjoaa kaksi IK-opiston CORE-monimuotokurssia iltaopetuksena Tampereen Helluntaiseurakunnassa (katso täältä tarkemmin kursseista). MESSAGE-iltaraamattukoulu sisältää kaksi lähipäivää IK-opistolla Keuruulla.

MESSAGE-iltaraamattukoulu varustaa jokaisen Kristuksen ruumiin rakentamiseen. Koulutus auttaa sinua tuntemaan oman uskosi ja saa Sanan elämään.

Koulutus sopii kenelle tahansa, joka haluaa vahvistaa omaa Raamatun tuntemustaan ja kristillistä maailmankuvaansa sekä rikastaa omia näkemyksiään.

 

MESSAGEPLUS

MessagePLUS yhdistää sekä MESSAGEn että MESSAGE-iltaraamattukoulun molemmat kaksi kurssia koko syksylle. MESSAGEplus opiskelijan on mahdollista hakea opintojen ajaksi opintotukea.

 

OPETUS

MESSAGE

Laadukkaasta opetuksesta vastaavat pitkän kokemuksen omaavat pastorit, lähetystyöntekijät ja raamatunopettajat sekä oman alansa erikoisasiantuntijat. Kurssien lisäksi koulu sisältää käytännön palvelemista seurakunnassa sekä kasvuryhmään osallistumista

Opinnot jakautuvat seuraaviin aihealueisiin: Raamattuopinnot, Kristillinen oppi, Seurakuntatyö & opetuslapseus sekä Käytännön harjoittelu. IK-opiston opettajat ja palvelu seurakunnan sykkeessä tuovat oleellisen lisän opetuksiin.

Vuoden 2023 syyslukukausi on itsenäinen kokonaisuus tänä syksynä aloittaville. Se toimii silti myös täydentävinä opintoina viime syksyn opiskelijoille.

SISÄLTÄÄ:

 • Opetuksen pääasiallisesti kolmena päivänä viikossa neljän kuukauden ajan.
 • Kahden vuorokauden 12.–13.9.2023 opiskelujakson IK-opistossa Keuruulla.
 • Kansainvälisen Tarina jatkuu -kurssin 3.11. (ilta) – 4.11.2023.
 • IK-opiston opintopisteitä opintoja jatkaville.

MESSAGE-iltaraamattukoulu

MESSAGE-iltaraamattukoulussa opiskellaan samoja aineita kuin IK-opiston lähi- ja monimuoto-opinnoissa. Jokaisessa aineessa on yksi kahden päivän lähijakso Keuruulla ja opetusta kymmenen viikon ajan kaksi tuntia viikossa. Pääopetus tulee Teams- tai videoluentoina IK-opiston opettajan pitämänä.

Syksyllä 2023 opetusaineina ovat BIB105 Johdanto Uuteen testamenttiin ja THE101 Kristillinen maailmankuva (Johdanto teologiaan). Kristillinen elämä ja palvelu seurakunnassa sisältyy aina opetettavan aineen yhteyteen.

MESSAGE-itaraamattukoulun opinnot voi opiskella kuunteluopiskelijana, suorittamalla aineet arvosanoin joko IK-opintoina tai yhdistämällä IK-opinnot kaksoistutkintona AC-opintohin. Myös kuunteluopiskelija osallistuu sekä lähiopiskeluun Keuruulla että seurakunnassa tapahtuvaan opetukseen. Kuunteluopiskelija saa peruskurssin aineet suoritettuaan osallistumistodistuksen. IK- ja AC-opiskelijat osallistuvat opetukseen ja tekevät sen lisäksi arvioitavat tehtävät.

MESSAGE-iltaraamattukoulun kurssit syksyllä 2023

Johdanto Uuteen testamenttiin (BIB105)

Lähiopetus 1.–2.9.2023 Keuruulla.

Opetus seurakunnassa on torstaisin klo 17.30–19.30 seuraavina päivinä 14.9., 21.9., 28.9., 5.10., 12.10., 26.10., 2.11., 9.11., 16.11. ja 23.11. Opetus sisältää tunnin verkkoluennon ja siihen liittyviä tehtäviä.

Kristillinen maailmankuva (THE101)

Lähiopetus 2.–3.9.2023 Keuruulla

Opetus seurakunnassa on tiistaisin klo 17.30–19.30 seuraavina päivinä 12.9., 19.9., 26.9., 3.10., 10.10., 24.10., 31.10., 7.11., 14.11., ja 21.11. Opetus sisältää tunnin verkkoluennon ja siihen littyviä tehtäviä.

Lisätietoa kurssien sisällöstä löytyy IK-opiston sivuilta.

MESSAGEPLUS

MessagePLUS yhdistää sekä MESSAGEn opinnot että molempien MESSAGE-iltaraamattukoulun aineet koko syksyn kestäväksi askeleeksi teologisiin opintoihin.

 

INFO

MESSAGE-opetuslapseuskoulu ja MESSAGE-iltaraamattukoulu ovat Tampereen Helluntaiseurakunnan omaa toimintaa, jotka järjestetään yhteistyössä IK-opiston kanssa. Opetus järjestetään pääosin Tampereen Helluntaiseurakunnalla. Lukukauteen sisältyy kahden päivän opintojakso per kurssi IK-opistossa Keuruulla.

MESSAGE-opetuslapseuskoulun kouluviikko muodostuu pääasiallisesti kolmesta (yleensä make) nelituntisesta opetuspäivästä (klo 913), joka mahdollistaa työnteon koulun ohella.

MESSAGE-iltaraamattukoulun opetus on joko yhtenä tai kahtena iltana (ti ja to) klo 17.30–19.30 viikossa riippuen kurssivalinnastasi.

MessagePLUS opiskelija käy syksyn ajan sekä MESSAGE-opetuslapseuskoulun että molempia MESSAGE-iltaraamattukoulun kursseja. MessagePLUS opinnoista on mahdollista hakea opintotukea.

Kysy rohkeasti lisää koulusta sähköpostilla: jaakko.pasanen [ at ] tamperehelluntai.fi.

 

HINTA

  MESSAGE

  425€ (voi maksaa osissa)

  Hinta sisältää:

  • koko syksyn opetuksen.
  • pääsyn IK-opiston Moodle-verkko-oppimisympäristöön
  • ohjauksen tehtäviin ja palautteen niistä
  • täyshoidon kahden vuorokauden opiskelujaksolla IK-opistossa Keuruulla.

   MESSAGE-iltaraamattukoulu

   yksi aine: 248€, kaksi ainetta: 429€

   Hinta sisältää:

   • koko syksyn opetuksen.
   • pääsyn IK-opiston Moodle-verkko-oppimisympäristöön
   • ohjauksen tehtäviin ja palautteen niistä
   • IK-opiston opinto-ohjauksen
   • CORE Monimuoto -opintoihin kuuluvien Elämä ja Palvelu -kokonaisuuksien opetuksen ja ohjauksen
   • täyshoidon kahden-kolmen vuorokauden opiskelujaksolla IK-opistossa Keuruulla.
   • HUOM! AC opiskelijoille tulee päälle vielä tutkintomaksu 87,50 euroa ainekohtaisesti

    MessagePLUS

    854€

    Hinta sisältää sekä MESSAGEn että MESSAGE-iltaraamattukoulun sisällön.

    HUOM! MessagePLUS-opiskelijoiden on mahdollista hakea opintotukea.

    HAKEMINEN

    Hakuaika on päättynyt!

    Haku MESSAGE-linjalle

    1. Täytä MESSAGE-hakulomake ja postita, tai muuten toimita, se suljetussa kirjekuoressa Tampereen Helluntaiseurakunnan toimistoon: Message-opetuslapseuskoulu / Tampereen Helluntaiseurakunta, Aleksanterinkatu 18, 33100 Tampere.
    2. Pyydä pastoriasi, seurakuntasi vanhinta tai hengellistä johtajaa täyttämään vapaamuotoinen suositus ja postittamaan se edellä mainittuun osoitteeseen ennen hakuajan päättymistä. Voit myös itse toimittaa suosituksen hakemuksesi mukana.

    MESSAGE-hakulomake

    Haku MESSAGE-iltaraamattukouluun

    1. Ilmoittaudu valitsemallesi kurssille täyttämällä verkkolomake:
    2. Uusien CORE-monimuoto-opiskelijoiden täytyy lisäksi täyttää IK-opiston hakulomake ja postittaa, tai muuten toimittaa, se suljetussa kirjekuoressa Tampereen Helluntaiseurakunnan toimistoon: Message-opetuslapseuskoulu / Tampereen Helluntaiseurakunta, Aleksanterinkatu 18, 33100 Tampere ennen hakuajan loppua.

    IK-opisto hakulomake

    Haku MessagePLUS-linjalle

    1. Täytä MESSAGE-hakulomake ja postita, tai muuten toimita, se suljetussa kirjekuoressa Tampereen Helluntaiseurakunnan toimistoon: Message-opetuslapseuskoulu / Tampereen Helluntaiseurakunta, Aleksanterinkatu 18, 33100 Tampere.
    2. Pyydä pastoriasi, seurakuntasi vanhinta tai hengellistä johtajaa täyttämään vapaamuotoinen suositus ja postittamaan se edellä mainittuun osoitteeseen ennen hakuajan päättymistä. Voit myös itse toimittaa suosituksen hakemuksesi mukana.
    3. Ilmoittaudu molemmille MESSAGE-iltaraamattukoulun kursseille täyttämällä verkkolomakkeet:
    4. Uusien CORE-monimuoto-opiskelijoiden täytyy lisäksi täyttää IK-opiston hakulomake ja postittaa, tai muuten toimittaa, se suljetussa kirjekuoressa Tampereen Helluntaiseurakunnan toimistoon: Message-opetuslapseuskoulu / Tampereen Helluntaiseurakunta, Aleksanterinkatu 18, 33100 Tampere ennen hakuajan loppua. Voit toimittaa IK-opiston hakemuksesi yhdessä MESSAGE-hakemuksen kanssa.

    MESSAGE-hakulomake + IK-opisto hakulomake

    YHTEYSTIEDOT

    Message-opetuslapseuskoulu /
    Tampereen Helluntaiseurakunta
    Aleksanterinkatu 18
    33100 Tampere

    message[@]tamperehelluntai.fi
    puh. 040 416 0318