Kasva Jeesuksen opetuslapsena seurakunnan omassa raamattukoulussa! Tule MESSAGE-iltaraamaatukouluun keväällä 2024.

Keväällä 2024 sinun on mahdollista hakea MESSAGE-iltaraamattukouluun, jossa pääset sukeltamaan syvemmälle Raamatun ja teologian maailmaan Vanhan Testamentin perusteet -kurssilla. Opinnot sisältävät muutaman lähipäivän Keuruun IK-opistolla.

Kurssi järjestetään Tampereen Helluntaiseurakunnassa luotettavien opettajien ja ohjaajien kanssa. Lähde mukaan kasvamaan Jeesuksen opetuslapsena ja lähetä hakupaperisi jo nyt.

Hakuaika 15.1.2024.

MIKÄ?

MESSAGE sytyttää, rohkaisee, juurruttaa ja muuttaa. Se syventää intohimoa Jumalan valtakunnalle, rohkaisee käyttämään omia lahjoja, juurruttaa Jumalan Sanan vankkumattomalle pohjalle ja muuttaa sydäntä. MESSAGEN perusajatus on auttaa kanavoimaan omat lahjat Jumalan valtakunnan työhön paikallisseurakunnassa ja omassa vaikutuspiirissä.

MESSAGE

Syksyllä 2023 Tampereen Helluntaiseurakunnassa starttaa MESSAGE-opetuslapseuskoulu. Nyt alkava koulu sopii ensikertalaiselle tai jo aiemmin MESSAGEn käyneille.

Opetus on pääasiallisesti maanantaista keskiviikkoon klo 9–13 ja sisältää myös palvelua Tampereen Helluntaiseurakunnan tapahtumissa. Syksyllä 2023 pääset opiskelemaan myös Tarina jatkuu -kurssin. MESSAGEen sisältyy kaksi lähipäivää IK-opistolla Keuruulla.

MESSAGE juurruttaa Jumalan Sanaan ja auttaa löytämään omat lahjansa Jumalan valtakunnan palveluksessa.

MESSAGE-iltaraamattukoulu

Sinulle, joka haluat syvempää raamatunopetusta, on mahdollisuus opiskella Tampereen Helluntaiseurakunnassa IK-opiston teologisia kursseja MESSAGE-iltaraamattukoulussa.

MESSAGE-iltaraamattukoulu tarjoaa keväällä 2024 yhden IK-opiston CORE-monimuotokurssin iltaopetuksena Tampereen Helluntaiseurakunnassa (katso täältä tarkemmin kursseista). MESSAGE-iltaraamattukoulu sisältää kaksi lähipäivää IK-opistolla joko Helsingin tai Keuruun kampuksella.

MESSAGE-iltaraamattukoulu varustaa jokaisen Kristuksen ruumiin rakentamiseen. Koulutus auttaa sinua tuntemaan oman uskosi ja saa Sanan elämään.

Koulutus sopii kenelle tahansa, joka haluaa vahvistaa omaa Raamatun tuntemustaan ja kristillistä maailmankuvaansa sekä rikastaa omia näkemyksiään.

 

MESSAGEPLUS

MessagePLUS yhdistää sekä MESSAGEn että MESSAGE-iltaraamattukoulun molemmat kaksi kurssia koko syksylle. MESSAGEplus opiskelijan on mahdollista hakea opintojen ajaksi opintotukea.

 

OPETUS

MESSAGE

Laadukkaasta opetuksesta vastaavat pitkän kokemuksen omaavat pastorit, lähetystyöntekijät ja raamatunopettajat sekä oman alansa erikoisasiantuntijat. Kurssien lisäksi koulu sisältää käytännön palvelemista seurakunnassa sekä kasvuryhmään osallistumista

Opinnot jakautuvat seuraaviin aihealueisiin: Raamattuopinnot, Kristillinen oppi, Seurakuntatyö & opetuslapseus sekä Käytännön harjoittelu. IK-opiston opettajat ja palvelu seurakunnan sykkeessä tuovat oleellisen lisän opetuksiin.

Vuoden 2023 syyslukukausi on itsenäinen kokonaisuus tänä syksynä aloittaville. Se toimii silti myös täydentävinä opintoina viime syksyn opiskelijoille.

SISÄLTÄÄ:

 • Opetuksen pääasiallisesti kolmena päivänä viikossa neljän kuukauden ajan.
 • Kahden vuorokauden 12.–13.9.2023 opiskelujakson IK-opistossa Keuruulla.
 • Kansainvälisen Tarina jatkuu -kurssin 3.11. (ilta) – 4.11.2023.
 • IK-opiston opintopisteitä opintoja jatkaville.

MESSAGE-iltaraamattukoulu

MESSAGE-iltaraamattukoulussa opiskellaan samoja aineita kuin IK-opiston lähi- ja monimuoto-opinnoissa. Jokaisessa aineessa on yksi kahden päivän lähijakso Keuruulla tai Helsingissä ja opetusta kymmenen viikon ajan kaksi tuntia viikossa. Pääopetus tulee Teams- tai videoluentoina IK-opiston opettajan pitämänä.

Keväällä 2024 opetusaineena on Vanhan testamentin perusteet (BIB104). Kristillinen elämä ja palvelu seurakunnassa sisältyy aina opetettavan aineen yhteyteen.

MESSAGE-itaraamattukoulun opinnot voi opiskella kuunteluopiskelijana, suorittamalla aineet arvosanoin joko IK-opintoina tai yhdistämällä IK-opinnot kaksoistutkintona AC-opintohin. Myös kuunteluopiskelija osallistuu sekä lähiopiskeluun Keuruulla tai Helsingissä että seurakunnassa tapahtuvaan opetukseen. Kuunteluopiskelija saa peruskurssin aineet suoritettuaan osallistumistodistuksen. IK- ja AC-opiskelijat osallistuvat opetukseen ja tekevät sen lisäksi arvioitavat tehtävät.

MESSAGE-iltaraamattukoulun kurssit keväällä 2024

Vanhan testamentin perusteet (BIB104)

Lähiopetusvaihtoehdot:

 • pe-la 2.–3.2. Helsingissä (ohjelma)

 • ke-to 7.-8.2. Keuruulla (ohjelma)

 • pe-la 9.–10.2. Keuruulla (ohjelma)

Opetus seurakunnassa on torstaisin klo 17.30–19.30 seuraavina päivinä 15.2., 22.2., 7.3., 14.3., 21.3., 4.4., 11.4., 18.4., 25.4. ja 2.5.2024. Opetus sisältää tunnin verkkoluennon ja siihen liittyviä tehtäviä. Opettajana toimii Janne Saarela.

Lisätietoa kurssien sisällöstä löytyy IK-opiston sivuilta.

MESSAGEPLUS

MessagePLUS yhdistää sekä MESSAGEn opinnot että molempien MESSAGE-iltaraamattukoulun aineet koko syksyn kestäväksi askeleeksi teologisiin opintoihin.

 

INFO

MESSAGE-opetuslapseuskoulu ja MESSAGE-iltaraamattukoulu ovat Tampereen Helluntaiseurakunnan omaa toimintaa, jotka järjestetään yhteistyössä IK-opiston kanssa. Opetus järjestetään pääosin Tampereen Helluntaiseurakunnalla. Lukukauteen sisältyy kahden päivän opintojakso per kurssi IK-opistossa Keuruulla.

MESSAGE-iltaraamattukoulun opetus on yhtenä iltana (to) klo 17.30–19.30 viikossa.

Kysy rohkeasti lisää koulusta sähköpostilla: jaakko.pasanen [ at ] tamperehelluntai.fi.

 

HINTA

MESSAGE-iltaraamattukoulu

yksi aine: 187 € (+ majoitus Keuruulla 31 € ja ruokailupaketti 22 €)

Hinta sisältää:

 • Opetus (lähijakso Keuruulla tai Helsingissä ja etäopetus seurakunnassa) ja opetusmateriaalit

 • pääsy IK-opiston Moodle-verkko-oppimisympäristöön

 • ohjaus tehtäviin ja palaute niistä

 • IK-opiston opinto-ohjaus

 • CORE Monimuoto -opintoihin kuuluvien Elämä ja Palvelu -kokonaisuuksien opetus ja ohjaus

 • HUOM! AC opiskelijoille tulee päälle vielä tutkintomaksu 87,50 euroa ainekohtaisesti

 

HAKEMINEN

Hakuaika 15.1.2024!

 

Haku MESSAGE-iltaraamattukouluun

 1. Ilmoittaudu valitsemallesi kurssille täyttämällä valitsemasi lähipäivän verkkolomake IK-opiston sivuilta:
 2. Uusien CORE-monimuoto-opiskelijoiden täytyy lisäksi täyttää IK-opiston hakulomake ja postittaa, tai muuten toimittaa, se suljetussa kirjekuoressa Tampereen Helluntaiseurakunnan toimistoon: Message-opetuslapseuskoulu / Tampereen Helluntaiseurakunta, Aleksanterinkatu 18, 33100 Tampere ennen hakuajan loppua.

IK-opisto hakulomake

 

YHTEYSTIEDOT

Message-opetuslapseuskoulu /
Tampereen Helluntaiseurakunta
Aleksanterinkatu 18
33100 Tampere

message[@]tamperehelluntai.fi
puh. 040 416 0318