Lähetystyö

Teemme seurakuntana runsaasti lähety- ja kehitysyhteistyötä ympäri maailmaa.

 

Olet mukana lähetystyössä!

Tiesitkö, että teemme seurakuntana runsaasti lähetys- ja kehitysyhteistyötä? Kun rakennat seurakuntaa, olet samalla mukana työssä Suomen rajojen ulkopuolella. Erityinen lähetyskolehti kerätään aina kuukauden kolmannen sunnuntain jumalanpalveluksessa.

Seurakuntamme lähetystyö kohdistuu erityisesti saavuttamattomiin kansanryhmiin. Kohdistamme lähetysrukousta, varoja ja lähettämistä erityisesti näihin kohteisiin. Tavoitteemme on uusien seurakuntien perustaminen, uusien hengellisten johtajien kasvattaminen ja näin työn moninkertaistuminen. Painopistealueenamme ovat lapset ja nuoret unohtamatta heidän perheitään ja yhteisöjään, joiden parissa he kasvavat. Tekemämme suurkaupunkityö tukee tätä samaa tavoitetta. Yksi lähetystyömme muoto on teltantekijätyö, johon etsimme uusia luovia mahdollisuuksia. Varustamme maahanmuuttajia omien kansojensa parissa tehtävään työhön.

Seurakuntamme tekee työtä Thaimaassa ja Albaniassa. Kehitysyhteistyö yhdessä Fidan kanssa painottuu Nepaliin ja Kambodzaan. Venäjän seurakunnille annamme tarvittavaa asiantuntija-apua erityiskysymyksissä. Teemme työtä myös Baltian maissa. Afrikassa toimimme kumppanuusperiaatteella tukien seurakuntia, raamattukouluja ja antamalla humanitääristä apua. Meillä on tärkeitä erityiskohteita niin kutsutuilla 10/40 -alueen maissa.

Tavoitteemme on, että seurakuntamme ja sen kaikki jäsenet ovat aktiivisia lähetystyön esirukoilijoita ja lähettäjiä. Jokaisen, jolle Pyhä Henki antaa lähetyskutsun, on mahdollista koetella ja toteuttaa kutsuaan.

Lähetystoimikunta

Lähetystoimikunta järjestää Lähetyksen toimintapäivän syksyisin, joulumyyjäiset ja kevätmyyjäiset. Näiden tarkoituksena on osaltaan kerätä varoja seurakunnan lähetys- ja kehitysyhteistyöhön.

Teppo ja Hanna Rajala (pj.), yhteystiedot seurakunnan toimistosta.

Lähetystyön tapahtumat

Lähetyksen toimintapäivä la 24.10. klo 11-16

Lähetystyön yhteistyökumppanit

FIDA International
Avainmedia

Tue lähetystyötä!

Jäsenet voivat tukea toimintaamme:
FI27 5731 2020 0130 75 (viite: 2600).

Aktiot

Lyhytaikaisen lähetystyön eli aktion kautta pääset tutustumaan lähettien elämään ja auttamaan heitä erilaisissa projekteissa. Teemme 1–2 viikkoa kestäviä aktioita lähettikohteisiin eri vuodenaikoina. Teemme myös omaan ammattiin perustuvia aktiota muun muassa sairaanhoitaja, luokanopettaja ja media-alan aktioita.

Vuonna 2020 aktiokohteina ovat muun muassa Albania ja Nepal. Jos olet kiinnostunut lähtemään aktioon tänä vuonna ota yhteyttä aktiotiimiin!

Lisätiedot
Aleksi Kantanen, aktiot[@]tamperehelluntai.fi

Kairos-kurssi

Kairos-kurssi on kaikille kristityille tarkoitettu opetuslapseuttava lähetysaiheinen intensiivikurssi, joka kouluttaa, inspiroi ja haastaa aktiiviseen osallistumiseen etenkin vähiten saavutettujen ihmisryhmien saavuttamiseksi.

Kurssi on innostanut muun muassa pastoreita, nuorisotyöntekijöitä, kentällä olleita lähettejä, seurakuntien lähetysaktiiveja, mutta ennen kaikkea niitä ihmisiä, jotka eivät ole kokeneet lähetystyön koskevan itseään.

Kurssi on järjestetty seurakunnassamme noin kerran vuodessa. Kurssi pidetään kahtena viikonloppuna ja kahtena arki-iltana. Kokonaisuuteen kuuluu opetuksen lisäksi mm. pienryhmätyöskentelyä.

Kurssimaksu 60e

Lisätietoja
kairos.tampere[@]gmail.com

Lisätietoja
www.kairoskurssi.fi

Tarina jatkuu -kurssi

Tarina jatkuu on neljän oppitunnin mittainen kurssi Jumalan suunnitelmasta maailman kansoille. Kurssi inspiroi, kouluttaa ja haastaa kristittyjä yhteiseen lähetystehtävään.

Kurssi sai alkunsa Simply Mobilizing -järjestön johtajan, Max Chismonin pitämästä seminaarista. Seminaarin tavoitteena oli, että kristityt ymmärtäisivät, miten Jumala osoittaa armoaan kaikille maailman kansoille. Seminaari on uudistettu seurakuntien käyttöön Tarina jatkuu -kurssiksi.

Kurssi avaa lähetystyötä raamatullisesta, historiallisesta, strategisesta ja kulttuurisesta näkökulmasta. Kurssi koostuu opetuksesta ja pienryhmäkeskusteluista, henkilökohtaisesta pohdinnasta sekä rukouksesta saavuttamattomien kansojen puolesta.

Kurssimaksu 

Seuraava kurssi syksyllä 2020
31.10 ja 14.11

Ilmoittautuminen 
kairos.tampere[@]gmail.com