ME OLEMME TAMPEREEN HELLUNTAISEURAKUNTA

ME OLEMME
TAMPEREEN
HELLUNTAI-
SEURAKUNTA

EN

Seurakuntamme koostuu Jeesusta rakastavista ihmisistä. Keskinäiset ihmissuhteemme muodostavat tärkeimmän kasvualustan elämässämme. Aidon ja rehellisen yhteyden kautta osoitamme Jumalan olemassaolon tälle maailmalle.

Ystävyys

Kasvamme aidoissa ihmissuhteissa

PAIMENUUS

Jokainen on kutsuttu kasvuun ja hengelliseen vanhemmuuteen

JUMALAN VOIMA

Olemme riippuvaisia Pyhästä Hengestä

SEURAKUNTA – MEIDÄN OMA, MINUN OMA

Seurakunta on perhe. Se muodostuu erilaisista ihmisistä, joita Jeesus yhdistää.

Seurakunta on poikkeuksellinen paikka. Siellä erilaiset ihmiset eri taustoista, ikäluokista, kulttuureista, kansallisuuksista ja yhteiskuntaluokista tulevat yhteen yhdeksi perheeksi Jumalan rakkauden yhdistäminä.

Seurakunta koostuu siis tavallisista ihmisistä. Sinä ja minä olemme seurakunta. Olet tervetullut mukaan jatkumoon!

SOLUT

Alkuseurakunnassa uskovat kokoontuivat kodeissa, jakoivat elämän iloja ja haasteita, tunnustivat syntejään, rohkaisivat toisiaan ja rukoilivat toistensa puolesta.

Heidät tunnettiin Jeesuksen seuraajiksi keskinäisestä rakkaudesta. He kertoivat muille ilosanomaa Jeesuksesta ja lähtivät kulkemaan näiden vierellä.

Soluissa pyritään samaan. Kuljemme yhdessä eteenpäin Jeesusta seuraten.

ME USKOMME

Raamattu
Pyhä Raamattu on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan sana ja oppimme ainoa perusta.

Jumala
On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa:
Isä ja Poika ja Pyhä Henki.
Jumala on taivaan ja maan luoja.

Jeesus Kristus
Jeesus Kristus on Jumalan Poika, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta ja eli synnittömän elämän opettaen ja tehden tunnustekoja. Ristinkuolemallaan Jeesus sovitti maailman synnin, nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen Isän oikealle puolelle.

Ihminen, synti ja vanhurskaus
Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja yhteyteensä, mutta syntiinlankeemuksessa ihminen joutui eroon Jumalasta. Uskomalla Jeesukseen ihminen saa lahjaksi vanhurskauden ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi.

Pyhä Henki
Pyhä Henki herättää ihmisen hengellisesti, niin että hän voi ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen, jolloin Pyhä Henki tulee häneen asumaan.
Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä, joka jakaa armolahjoja seurakunnaan rakentumiseksi niin kuin apostolien aikana. Uskova on tarkoitettu elämään Pyhän Hengen täyteydessä Hengen hedelmää kantaen.

Seurakunta
Seurakunta on Kristuksen perustama ja johtama, apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö. Kaikki uskovat kaikkialla ja kaikkina aikoina kuuluvat yhteen ja yhteiseen seurakuntaan, joka näkyvällä tavalla ilmenee paikallisseurakuntana. Jeesus Kristus käski seurakuntaansa tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä.
Seurakunta muodostaa hengellisen papiston, jonka tehtävänä on palvella Herraa ja osoittaa kristillistä rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.

Kaste
Jeesuksen asettama kaste liittyy Jumalan pelastustyöhön. Kaste toimitetaan uskovalle Jeesuksen Kristuksen käskystä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen veteen upottamalla. Kastettu liitetään paikalliseen seurakuntaan.

Ehtoollinen
Ehtoollinen on Jeesuksen seuraajilleen asettama muisto- ja yhteysateria, jossa hän on uskon kautta itse läsnä. Ehtoollinen julistaa Jeesuksen sovitustyötä ja on osallisuutta hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa.

Ylösnousemus
Kaikki ihmiset kokevat ruumiillisen ylösnousemuksen. Vanhurskaat nousevat elämän ylösnousemuksessa ja jumalattomat tuomion ylösnousemuksessa.

Jeesuksen paluu
Jeesus Kristus tempaa lupauksensa mukaan seurakuntansa luokseen, minkä jälkeen hän tulee kuninkaana hallitsemaan koko maailmaa. Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan. Tämä on vanhurskaiden ikuinen osa.

SEURAKUNNAN JOHTO

Seurakuntaamme johtaa seurakuntajohtaja, pastorit ja vanhimmat, jotka muodostavat hallituksen.

Tampereen Helluntaiseurakunnan hallituksen jäseniä 2024

Hallituksen jäseniä ovat Jarmo Alanen, Petteri Arasalo, Markus Jääskeläinen, Jorma Jääskeläinen (varapj.), Usko Katto (seurakunnanjohtaja), Mikael Karjalainen, Markus Kotisaari, Tero Kuusjärvi, Leevi Liu, Jarkko Lindqvist, Milka Myllynen, Teppo Rajala, Markku Rantahakala, Markus Rautaniemi, Jukka Salonen, Juhani Sand (pj.), Hannakaisa Shehu, Sanna Kauppinen, Joona Salo, Tapani Varuhin, Sayed Tenkanen, Veera Tillander, Pekka Virtanen ja Vesa Ylenius.

Tampereen Helluntaiseurakunta 100 vuotta

Seurakunta juhli 100-vuotista taivaltaan vuonna 2021.

Tampereen Helluntaiseurakunta 100 vuotta -kirja

 

Tampereen Helluntaiseurakunta 100 vuotta on kertomus siitä, miten pienestä yhteisöstä on kasvanut Suomen toiseksi suurin helluntaiseurakunta. Vuosien varrella se on ollut hengellinen koti tuhansille ja kasvaa edelleen. Keskinäisen yhteyden vaaliminen ja yhteys kolmiyhteiseen Jumalaan on seurakunnan ydintä samoin kuin lähetyskäskyn toteuttaminen.

Teos nostaa esiin kunkin aikakauden painopisteet ja kertoo niin voitoista kuin tappioista. Se nivoo tapahtumat aikaansa, kotikaupunkiinsa, helluntaiherätykseen ja yhteiskristilliseen toimintaan. Lisäksi on tekstejä eri toimintojen vastuuhenkilöiltä ja muistelmia sekä kertomuksia hengellisistä kokemuksista. Teoksen kuvitus on monipuolinen ja sisältää pääosin aikaisemmin julkaisematonta materiaalia.

Historioitsija FM Ritva Palo-oja on työuransa aikana Tampereen kaupungin museotoimessa kirjoittanut ja toimittanut monia julkaisuja. Pitkäaikainen vapaaehtoistoiminta seurakunnassa on tuonut hänelle ymmärrystä yhteisön vaiheisiin.