16.18.4.2021

Tämän kaupungin parhaaksi

Visio-seurakuntakonferenssi on kolmipäiväinen Tampereen Helluntaiseurakunnan järjestämä maksuton nettikonferenssi, joka kutsuu kristittyjä syttymään seurakunnasta ja sen tehtävästä.

 

Visio-konferenssi muistuttaa meitä itseämme suuremmasta suunnitelmasta, johon Jeesus kutsuu meitä.

Aikamme monien muutosten keskellä tarvitaan kristittyjä, jotka ovat sisäistäneet evankeliumin ja toimivat yhdessä määrätietoisesti.

Jumalalla on seurakunnalleen selkeä tehtävä ja visio. Sinulla on tärkeä osa siinä. Visio-konferenssi sytyttää ja varustaa meitä tehtävään.

KATSO TALLENTEET

KATSO
TALLENTEET

Visio 2021 tallenteet katsottavissa UskoTV:ltä ja Tampereen Helluntaiseurakunnan YouTube-kanavalta.

OHJELMA

PERJANTAI  16.4.

18.00 VISIO-ILTA, AVAJAISET
”Lahja kaupungille”
Jukka Kakriainen, Markus Rautaniemi
Visio Ensemble

20.00 ILTANUOTIO
Rukousta ja ylistystä
Joona Salo, Visio Ensemble

LAUANTAI 17.4.

10.00-10.30 LASTEN MUSKARI
Zoomissa

13.30 KISASTUDIO

14.00 URBAANI-PANEELI
Markku Ojaniemi, Roni Lempiäinen, Katja Castillo, Jaakko Pasanen ja Jarkko Lindqvist
Visio house band

15.00 KISASTUDIO

16.00 VISIO-ILTAPÄIVÄ
”Ettei kukaan jäisi yksin”
Sara Saarela, Petteri Arasalo
Visio house band

17.00 KISASTUDIO

17.30-18.00 SKIDIEN MEININGIT
Lapsille Zoomissa

18.00 VISIO-ILTA
”Tämän kaupungin toivo”
Jyrki Palmi, Usko Katto
Visio house band

19.30 KISASTUDIO

20.30 VISIO x LOST & FOUND nuorille
”VALO”
Timo Raassina, LoFo band

SUNNUNTAI 18.4.

10.30-11.00 SKIDIEN MEININGIT
Lapsille Zoomissa

11.00 JUMALANPALVELUS
”Kansakuntien parhaaksi”
Jyrki Palmi, Usko Katto
Visio Ensemble

15.00 JIPPU

17.00 ILTAKIRKKO UNITED
”Ihmisten parhaaksi”
Timo Raassina, Hannakaisa Shehu
Visio Ensemble

PUHUJAT

 

Visio-konferenssin puhujakaartin sydämessä sykkii näky seurakunnasta. Erilaiset taustat, monipuoliset kokemukset ja vaihtelevat näkökulmat värittävät mielenkiintoista puhujakattausta. Kaikkien sydämessä sykkii silti sama kaipuu olla toimimassa Jumalan kanssa omasta kaupungista aina maan ääriin saakka.

JYRKI PALMI // FIDA

Jyrki Palmi on Fidan apulaistoiminnanjohtaja, jolla on monen vuoden kokemus seurakuntapastorin tehtävistä ja lähetystyöstä. Toisten rohkaisemisen tärkeyttä painottavan Jyrkin sydän palaa ihmisten kohtaamiselle. Hän kaipaa eniten sitä, että voi olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Seurakunnan rikkautena Jyrki pitää eri kansoista, sosiaaliluokista ja taustoista tulevien ihmisten välistä uniikkia yhteyttä.

TIMO RAASSINA // JYVÄSKYLÄ

Timo Raassinan sydämellä on erityisesti nuoren sukupolven varustaminen ja innostaminen liittymään Jumalan suureen suunnitelmaan. Hymyilevä ja läsnäoleva Jyväskylän helluntaiseurakunnan nuorisopastori innostuu nähdessään ihmisten löytävän siinä oman paikkansa. Timolle seurakunta on paikka, jossa hän itsekin on saanut oppia erilaisten ihmisten kautta sekä kasvaa ihmisenä ja suhteessa Jumalaan. Timo näkee etuoikeutena olla mukana siinä, mitä Jumala ihmisten kautta tekee.

SARA SAARELA // SASTAMALA

Sara Saarela on teologi ja kirjailija, jonka jumalakuva on korjaantunut Raamatun opiskelun myötä, ja jolle suurta onnellisuutta tuottaa kreikan ja heprean kielioppi sekä Raamatun tekstien kääntäminen omissa aamuhartauksissa. Tämä Pohjanmaan lahja maailmalle kiteyttää ihmisiin sen, mikä seurakunnassa on parasta ja samalla myös kipeintä: “Ihmissuhteissa menemme rikki ja korjaannumme. Meidät on kutsuttu olemaan Jumalan kädet, jalat, kuulevat korvat ja olkapää, ja kun tämä onnistuu edes joten kuten, se on mullistavaa.”

JUKKA KAKRIAINEN // HELSINKI

Jukka Kakriainen on Helsingin lähetysseurakunnan avantouintia ja italialaista ruokaa rakastava pastori, jota motivoi rakkaus Jeesukseen ja halu tuoda julki hänen suurenmoisuuttaan. Jukka kokee yhteyden olevan seurakunnan ytimessä. Seurakuntalaisten välillä, jotka ovat eri ikäluokista ja hyvin erilaisista taustoista, on yhteenkuuluvuuden tunne, jonka rakkaus Kristukseen saa aikaan. Jukasta se on mahdotonta pukea sanoiksi, se on pakko kokea.

MARKKU OJANIEMI

Markku on yksi lauantain panelisteista, jonka sydän sykkii Raamatun tekstien tutkimiselle. IK-opiston opettajana monelle tutuksi tulleelle lämminhenkiselle Markulle seurakunnassa parasta on se, että se on Raamatun mukaan Jumalan asettama, rakentama ja ylläpitämä. Markku näkee seurakunnan edustavan sekä jatkuvuutta että muutosta, kun se yhteisönä tulkitsee jokaiselle sukupolvelle uskoa sen koko laajuudessaan.taja.

RONI LEMPIÄINEN

Roni on muusikko ja nuorisotyön vaikuttaja, joka haluaa, että ihmiset voisivat ymmärtään, kuinka hyvä Jumala todella on. Seurakunnassa hänestä parasta on sekä pienessä porukassa sisintä hoitavat ja inspiroivat keskustelut, Raamatun opetus kuin myös yhdessä isolla joukolla ylistäminen. Roni on yksi lauantain panelisteista.

KATJA CASTILLO

Katja on valtakunnallisen lapsityön koordinaattori. Katjalle seurakunnassa parasta on lasten äänet ja rosoinen, yhdessä eletty arki, jonka  keskellä Jumala vaikuttaa. Oululaisen sydän palaa seurakunnan ja yhteiskunnan välisen dialogin kehittämiselle. Hän haluaa nähdä uusia tapoja puhua uskosta, arvoista ja etiikasta. Katja on yksi lauantain panelisteista.

JAAKKO PASANEN

Jaakko on yksi lauantain panelisteista. Hän toimii Pirkkalan kampuspastorina Tampereen Helluntaiseurakunnassa. Jaakko haluaa nähdä Jumalan voiman koskettavan ihmisiä vapauttaen, parantaen ja varustaen heitä. Jumalan läsnäolo, ihmisten välinen yhteys ja armo ovatkin Jaakolle seurakunnan parasta antia.

USKO KATTO / TRE

Usko on Tampereen Helluntaiseurakunnan johtava pastori. Hän on ollut vaimonsa Tinan kanssa rakentamassa 2000-luvun hengellistä liikehdintää Tampereella ja toiminut muutosjohtajana seurakunnan soluseurakunnaksi siirtymisessä. Tätä nykyä Usko toteuttaa hengellisten johtajien nostamista ja vahvistamista myös maahanmuuttajien keskellä ja Suomen rajojen ulkopuolella.

PETTERI ARASALO / TRE

Ennen Tampereelle siirtymistään Petteri on toiminut pastorina muun muassa Seinäjoen ja Lahden helluntaiseurakunnissa. Petterin paimenen sydämestä kertoo armollinen tapa, jolla hän kohtaa ihmisiä niin seurakunnan seinien sisäpuolella kuin ulkopuolellakin. Tämä perheenisä on intohimoinen raamatunopettaja, kokenut johtaja ja koulutettu työnohjaaja.

HANNAKAISA SHEHU / TRE

Hannakaisalla on vuosien kokemus soluseurakunnan rakentamisesta ja opetustyöstä. Viime vuosina hänen työnsä on laajentunut kattamaan yhteiskunnallista vaikuttamista muun muassa ihmiskaupan vastaisessa työssä omassa kaupungissa. Hannakaisa on innostunut johtaja ja elämää sykkivä puhuja.

MARKUS RAUTANIEMI / TRE

Markus Rautaniemi on mediapastori ja graafikko. Tämän taiteellisen kolmen lapsen isän ja skeittaripastorin sydän palaa luovalle seurakunnalle, joka näkyy kaikkialla sekä systemaattiselle raamatunopetukselle ja Uuden testamentin tutkimukselle.

JOONA SALO / TRE

Joona on Tampereen Lost & Found -iltojen nuorisopastori ja ylistyksenjohtaja. Joonan sydän palaa nuorisotyölle ja nuorten johtajien kasvattamiselle. Joona on esimerkki hengellisestä johtajasta ja isoveljestä, jota on helppo lähestyä. Joona haluaa olla läsnä tamperelaisten nuorten keskuudessa siellä, missä he ovat.

JAKE LINDQVIST / TRE

Jarkon sydämellä palaa näky kristinuskon sanoman positiivisesta vaikutuksesta Euroopan yliopistokaupungeissa. Jake on toiminut yli kymmenen vuotta nuoriso- ja teinityössä. Tämä teologian harrastaja ja filosofinen sielu on seurakuntapastoriuden lisäksi helluntailiikkeen valtakunnallisen nuorisotyön puheenjohtaja.

VALTTERI TUOKKOLA / TRE

Valtteri on seurakuntapastori, jonka kutsu on vienyt hänet lähetystyöhön. Tällä hetkellä kotimaan työssä vaikuttavan Valtterin sydän palaa ennen kaikkea Jeesukselle ja hän iloitsee siitä, miten ihmiset saavat seurakunnassa kasvaa hyvässä paimenuudessa ja nousta itse paimenuuteen. Valtteri näkee, että jokaisella on merkityksellinen paikka Jumalan valtakunnan työssä.

TAPANI VARUHIN / TRE

Tapani toimii lapsi- ja perhetyön pastorina Tampereen Helluntaiseurakunnassa, mutta takana on myös vuosien kokemus Pirkanmaan koulutyöstä. Tapsan sydämen asia on hoitava seurakunta ja seurakunta koko perheen yhteisönä. Erityisen tärkeänä Tapani pitää avioliittojen huoltamista ja perheiden tukemista.

VISIO-PODCAST

Tämä podcast on sinulle, joka kaipaat teräviä näkökulmia ja tuoreita ajatuksia aikamme ilmiöihin, erityisesti kristillisellä kentällä. Ytimessä on avoin ja rehellinen keskustelu, eikä tarkoituksena ole löytää kaikkeen yhtä absoluuttista totuutta. Hosteina palvelevat Hanna ja Matias. Hyppää kyytiin!

Kaudet 1-3 Visio-podcastistä kuunneltavissa seurakunnan nettisivuilta tai Spotifyn kautta.

VISIO LITE

Katso Visio Liten tallenteet UskoTV:n kautta.

Yhteyttä, virkistymistä ja suuntaa rukouksen, ylistyksen ja raamatunopetuksen parissa. Tallenteet nyt katsottavissa!

ODOTAMME SINUA

Visio-konferenssi sytyttää sydämen. Uskomme, että Jumala tulee kirjoittamaan mieliimme sanomia ja rohkaisemaan kohti yhteistä suuntaa. On tärkeä katsoa yhdessä näkyä ja jakaa se.

”Tämän kaupungin parhaaksi” -teema johtaa ajattelemaan kotikaupunkiamme ja sen asukkaita. Teemassa korostuu Jumalan rakkauden välittäminen ja urbaanin ympäristön mahdollisuudet.

Jumala haluaa hyvää Tampereelle ja samoin sinun kotipaikkakunnallesi. Hän tahtoo sytyttää meitä rakkaudellaan ympäristöämme kohtaan. Jokainen kaupunkimme asukas on äärettömän arvokas.

Visio rohkaisee myös taiteen ja median valjastamiseen Jumalan valtakunnan etenemiseksi. Voimme käyttää luovuutta toimiessamme kaupunkiemme parhaaksi. Tule rakentumaan yhteisestä näystä.

Tervetuloa Visio-konferenssiin!

 

Usko Katto

Seurakunnan johtaja

Tampereen Helluntaiseurakunta

Aleksanterinkatu 18
33100 Tampere

Ota yhteyttä!

Mikäli haluat lisätietoa Visio-konferenssista tai olla mukana rakentamassa tapahtumaa, lähetä meille viestiä visio[at]tamperehelluntai.fi.