Äänihartaus

Lyhyt hiljentymishetki keskellä arkea.

Äänihartaus

Äänihartaus tuo lyhyen hiljentymisen hetken keskelle arkea. Voit vaikkapa kuunnella tämän 4-8 minuutin hartauden työmatkalla tai kävelyllä. Äänihartaus virittää Jumalan läsnäoloon muistuttamalla siitä aihepiiristä, jota Iltakirkon opetuksissa tällä hetkellä käydään lävitse.

Äänihartaus on tehty erityisesti seurakunnan pienryhmien eli solujen tarpeita silmällä pitäen. Voitte kuunnella äänihartauden solun opetusosuudessa ja keskustella sen tuomista ajatuksista.

Voit kuunnella Äänihartauksia tältä sivulta tai Spotifyn kautta.

 

Jaksot

Laatu vai määrä

Syyskuu 2021.

Synnissä ei usein ole kyseessä vääristä asioista sinällään, vaan niiden määrä tai konteksti tekee niistä vääriä. Tässä jaksossa Jake Lindqvist käsittelee kristillistä näkemystä oikeasta ja väärästä.

Olympialaisissa polskimassa

Elokuu 2021.

Jumalan valtakunnan armo ui vastavirtaan kilpailuyhteiskunnan arvoja, jossa huippupaikoista kilpaillaan armottomasti. Tässä jaksossa Markus Rautaniemi pohtii miltä armo voisi näyttää olympialaisissa?

Diakonia on asenne!

Toukokuu 2021.

Diakonia ei ole muutamien kilttien seurakuntalaisten tekemä työmuoto. Tässä jaksossa Hannakaisa Shehu pohtii kuinka diakonia välittää Jumalan ehdotonta ihmisrakkautta ja Kristuksen halua kohdata koko ihminen.

Paikka sinulle

Toukokuu 2021.

Yksinäisyys on riipivä todellisuus yhteiskunnassamme. Tässä jaksossa Jarkko Lindqvist pohtii kristinuskon tuomia ratkaisuja yksinäisyyden ongelmaan.

Mitä on lähetystyö vuonna 2021?

Huhtikuu 2021.

Jumala on sama, evankeliumi on sama. Mikä sitten on muuttunut? Tässä jaksossa Henry Mononen avaa tämän päivän lähetystyötä sekä sen haasteita ja mahdollisuuksia.

Ei seurakuntaa ilman lähetystyötä

Huhtikuu 2021.

Lähetystyöntekijät puurtavat seurakunnan ydintehtävän kimpussa. Samoin kaikki ne, jotka lähettävät, varoin ja rukouksin. Tässä jaksossa Hannakaisa Shehu pohtii kuinka lähetystyö on erottamaton osa seurakunnan olemassaoloa.

Kenen lahja?

Maaliskuu 2021.

Juuri sinä olet lahja Jeesuksen ruumiille tässä kaupungissa. Tässä jaksossa Jake Lindqvist pohtii sitä, mihin käytämme kykyjämme ja lahjojamme.

Mikä minulle on mahdotonta?

Maaliskuu 2021.

Länsimaissa kristitty kohtaa yleisesti enemmän sisäisiä uhkia kuin ulkoisia. Tässä jaksossa Joona Salo pohtii, miten Jumala kutsuu meitä luonteen kasvuun ja miten hän antaa siihen voiman.

Radikaali opetuslapsi Prisman kassajonossa

Helmikuu 2021.

Suuri Jumala on mukana aivan tavallisessa pienessä elämässä. Tässä jaksossa Markus Rautaniemi pohtii kuinka mikään elämä missä suuri Jumala on mukana, ole tavallista eikä pientä.

Fani maineessa ja paineessa

Helmikuu 2021.

Todellinen fani on mukana sekä maineessa että paineessa. Tässä jaksossa Hannakaisa Shehu pohtii millainen fani on aito Jeesuksen seuraaja.

Let go and let God

Tammikuu 2021. Jumalan käsissä -saarnasarja

Onko elämässäsi jotain, joka olisi viimein aika laittaa pois? Tässä jaksossa Jarkko Lindqvist pohtii toipumiseen ja vertaistukeen liittyviä periaatteita.

Jumalan kämmenellä

Tammikuu 2021. Jumalan käsissä -saarnasarja.

Voit laittaa kaiken likoon Jumalan kanssa. Tässä jaksossa Henry Mononen pohtii miten kohdata elämän varjoja Jumalan kanssa.

Jouluvalo

Joulukuu 2020.

Vaikka pimeys ympäröisi, valon voi löytää! Tässä jaksossa Hannakaisa Shehu pohtii joulua ja Kristuksen tuomaa valoa maailmaan.

Hengellisen kasvun rakennusaineet

Marraskuu 2020. Aika rakentaa -saarnasarja.

Mitä välineitä hengellisen elämän rakentamiseen tarvitaan? Tässä jaksossa Jarkko Lindqvist käsittelee kasvun rakennusaineita.

Valon vahvistaja

Marraskuu 2020. Aika rakentaa -saarnasarja.

Milloin viimeksi olet nähnyt jonkun asian tai ihmisen uudessa valossa? Tässä jaksossa Joona Salo pohtii kuinka Jumala voi toimia elämässämme valon vahvistajana.

Steriili elämäni

Lokakuu 2020. Aika rakentaa -saarnasarja.

Meitä ei ole kutsuttu steriiliin elämään. Vastustuskyky kasvaan kun olemme bakteerien kanssa tekemisissä. Tässä jaksossa Hannakaisa Shehu pohtii kuinka elämässäkin vastuskyky kasvaa, kun uskaltaa rohkeasti elää läpi vaikeitakin vaiheita.

Mittaa kahdesti, leikkaa kerran

Lokakuu 2020. Aika rakentaa -saarnasarja.

Monesti kiireellä tehdyt asiat kostautuvat ja lopulta käytämme enemmän aikaa kuin silloin kun olisimme tehneet asiat kunnolla alusta asti. Tässä jaksossa Henry Mononen pohtii, miksi kiire elämässä meinaa usein viedä hätäisyyteen.

Purkaminen ja rakentaminen

Syyskuu 2020. Aika rakentaa -saarnasarja.

Ennen rakentamista joudutaan joskus jotain purkamaan. Yksi tärkein rakennustyömaa on meidän korviemme välissä. Siellä rakennetaan meidän tulevaisuuttamme. Rakennusaineena toimivat muun muassa muistot. Tässä jaksossa Jarkko Lindqvist kehottaa arvioimaan omia muistojaan Jeesuksen kanssa.

Oman elämäni rakennustyömaa

Syyskuu 2020. Aika rakentaa -saarnasarja.

Elämä saattaa näyttää usein keskeneräiseltä rakennustyömaalta. Olisi paljon rakennettavaa ja paranneltavaa, mutta joskus työkaluja on vaikea löytää tai käyttää. Tässä jaksossa Hannakaisa Shehu pohtii, kuinka oman elämän rakentamisen tärkeä periaate on opetella rakentamaan sitä yhdessä toisten kanssa.

Näky

Elokuu 2020. Yhdessä-saarnasarja.

Rakentaminen on jonkin vielä näkymättömän idean todeksi tekemistä. Tuota ideaa voisi kutsua näyksi. Markus Rautaniemi pohtii Jumalan näkyä seurakunnallemme ja miten me voimme sitä alkaa rakentaa todeksi.

Sovitus

Elokuu 2020. Yhdessä-saarnasarja.

Maailmamme kaipaa sovintoa. Tässä jaksossa Jarkko Lindqvist pohtii sitä, kuinka Jumala voi tehdä mahdottomasta totta ja parantaa rikkoutuneita suhteita niin perheissä kuin yhteiskunnassa.

Helluntai

Toukokuu 2020.

Helluntai saa rakastamaan Jeesusta ja muita enemmän. Tässä jaksossa Markus Rautaniemi lukee Peter Halldorfin kirjasta Kaipaatko täyteyttä Hengen sen (Aikamedia 2004) 1900-luvun alun Azusa-kadun herätyksestä, johon helluntailiikkeen juuret juontuvat.

Rakentaminen ja luottamus

Toukokuu 2020.

Elämän rakentaminen edellyttää luottamusta. Tässä jaksossa Jarkko Lindqvist pohtii, mitä viisas rakentaminen pitää sisällään.

Toivossa on hyvä elää

Toukokuu 2020.

Toivo on elämämme ja sielumme ankkuri. Tässä jaksossa Hannakaisa Shehu pohtii, mitä tarkottaa että toivomme on Kristuksessa.

Riittääkö minun viisi leipääni ja kaksi kalaani?

Toukokuu 2020.

Jeesus siunaa meidän pienet eväät ja tekee niistä jotain ihmeellistä. Tässä jaksossa Markus Rautaniemi pohtii voimavarojen riittämistä.

Maailman onnellisimmat ihmiset

Huhtikuu 2020. ILO-saarnasarja.

Jumalan valtakunta on tarkoitettu tavalliseen elämään. Tässä jaksossa Jarkko Lindqvist pohtii kuinka syvä onni löytyy läheisyydestä Jumalan kanssa.

Olosuhteista riippumaton ilo

Huhtikuu 2020. ILO-saarnasarja.

Hengen tuoma ilo on Jumalan vaikutusta meissä. Tässä jaksossa Hannakaisa Shehu pohtii kristillisyyden ja ilon liittoa.

Ilo keskellä elämää

Huhtikuu 2020. ILO-saarnasarja.

Sinun rakkautesi pitää minut elossa. Tässä jaksossa Jarkko Lindqvist pohtii Jumalan läsnäoloa erilaisten tunnetilojen ja elämänvaiheiden keskellä.

Kristityn voima

Huhtikuu 2020. ILO-saarnasarja.

Ilo Herrassa on meidän voimamme. Tässä jaksossa Hannakaisa Shehu pohtii aitoa iloa.

Iloinen pyhitys

Huhtikuu 2020. ILO-saarnasarja.

Pyhityksessä Jumala kutsuu meitä todelliseen iloon. Tässä jaksossa Markus Rautaniemi pohtii pyhityselämän vaikutusta meissä.

Raamattu, vallankumouksellinen kirja

Maaliskuu 2020. SANA-saarnasarja.

Maailman eniten käännetty kirja on ehkäpä myös eniten maailmaa muovannut kirja. Tässä jaksossa Jarkko Lindqvist pohtii Raamatun voimaa ja vallankumousluonnetta.

Yliluonnollinen luonnollinen

Maaliskuu 2020. SANA-saarnasarja.

Jarkko Lindqvist kysyy, kuka saa sanoittaa meidän tarinamme?

 

Suuri kertomus

Maaliskuu 2020. SANA-saarnasarja.

Jarkko Lindqvist pohtii Raamatun tarinaa, joka ulottuu alkulehdiltä aina viimeiseen sivuun asti.

 

Seurakunta leipähuoneena

Helmikuu 2020. SANA-saarnasarja.

Hannakaisa Shehu pohtii kuinka Raamattu on annettu yhteisölle, seurakunnalle, jaettavaksi.

 

Raamatun tarkoitus

Helmikuu 2020. SANA-saarnasarja.

Jarkko Lindqvist pohtii, mikä on Raamatun tarkoitus elämässämme.

 

Rukouksen löytäminen

Tammikuu 2020. JANO-saarnasarja.

Jarkko Lindqvist pohtii suhdettaan rukoukseen ja kertoo, kuinka Jumala houkutteli hänestä rukoilijan.