fbpx

Visio-podcast

Tiukkaa pohdintaa ja mehukkaita henkilötarinoita.

Visio-podcast

Tämä podcast on sinulle, joka kaipaat teräviä näkökulmia ja tuoreita ajatuksia aikamme ilmiöihin, erityisesti kristillisellä kentällä. Ytimessä on avoin ja rehellinen keskustelu, eikä tarkoituksena ole löytää kaikkeen yhtä absoluuttista totuutta. Hosteina palvelevat Hanna ja Matias. Hyppää kyytiin!

Visio-podcast on syntynyt Visio-seurakuntakonferenssin yhteydessä. Sekä podcast että konferenssi nostavat teemoja ja ilmiöitä elämän ja seurakunnan keskeltä.

Voit kuunnella Visio-podcastiä tältä sivulta tai Spotifyn kautta.

Kausi 2

Jumalallinen taide | K2J6

Miten Jumala voi toimia taiteen kautta? Käytetäänkö taidetta seurakunnassa vain välineenä? Tässä jaksossa kuulemme tamperelaisen kuvataiteilija, kuvittaja ja lastenkirjailija Saara Vallinevan tarinan, joka on kulkenut Amsterdamin taidepiireistä aina Bangladeshiin asti.

Traumatisoituneet opetuslapset | K2J5

Miksi niin monella kristillisissä piireissä kasvaneella on traumoja? Onko menneestä otettu mitään opiksi? Tällä kertaa pohdimme lapsi- ja perhetyön ammattilaisen Päivi Isoahon kanssa, miten siirtää uskoa terveesti, raikkaasti ja turvallisesti seuraavalle sukupolvelle.

Helluntailainen(ko) | K2J4

Miksi olla helluntailainen? Mitä se edes tarkoittaa? Mihin muita seurakuntia tarvitaan? Tässä jaksossa keskustelemme Fullerin teologisen seminaarin systemaattisen teologian professori Veli-Matti Kärkkäisen kanssa 2020-luvun helluntailaisuudesta ja ekumeniasta.

Kehoni on linnani | K2J3

Suhtautuminen kehoon, terveyteen ja urheiluun on jatkuvaa tasapainoilua. Mikä on liikaa ja mikä liian vähän? Minkälaisen viestin Raamattu aiheesta antaa? Tällä kertaa vieraanamme on kirjailija ja teologi Sara Saarela, joka päätyi vaihtamaan fitness-urheilun voimanostoon.

Ensitreffit Jasonin kanssa | K2J2

Mitä olemme ymmärtäneet rakkaudesta väärin? Onko olemassa sitä oikeaa? Tässä jaksossa keskustelemme teologian tohtori, rakkaustutkija ja uskontotieteiden professori Jason Lepojärven kanssa rakkausmyyteistä, onnellisuudesta ja hyveistä.

Merkityksellisyyden taakka | K2J1

Nykyihmisen pitäisi niin olla kuin tehdä jotain merkittävää. Ovatko kaikki kristityn toiveet ja unelmat aina Jumalan antamia? Tällä kertaa pohdimme merkityksellisyyttä ja työtä yhdessä teologi ja Areiopagi-podcastin isännän Lari Launosen kanssa.

Kausi 1

Ensimmäisellä kaudella tartumme vieraidemme kanssa niin uskon kriiseihin kuin uushengellisyyteen, ja kuulemme mielenkiintoisia henkilötarinoita.

Kantaako kutsu? l K1J6

Voiko kutsu satuttaa? Kantaako se epävarmuudessa? Entä jos taivas onkin hiljaa? Tässä jaksossa keskustelemme elämän heilahteluista ja kutsumuksesta seurakuntamme lähetyspioneerien Kepa ja Pekka Yleniuksen kanssa heidän elämäntarinansa kautta.

Mitä jos en enää usko? l K1J5

Mitä tapahtuu, kun uskon kriisi iskee? Tässä jaksossa pohdimme teologian tohtori ja Åbo Akademin tutkija Matti Kankaanniemen kanssa sudokukristillisyyttä ja korttitalon hajoamista.

Henkisyys ja hyvinvointi l K1J4

Henkisyys ja hyvinvointi ovat trendikkäitä teemoja urbaanissa yhteiskunnassa. Vastauksia saatetaan hakea läheltä syvältä sisimmästä tai kaukaa muinaisten kulttuurien opeista. Vieraamme Kipa Mikkola omisti vuosiksi elämänsä juuri tälle matkalle. Tässä jaksossa kuulemme, mitä hän löysi matkansa varrelta.

Yksin seurakunnassa l K1J3

Väitämme olevamme perhe, mutta onko majatalossa kuitenkaan tilaa kaikille? Tällä kertaa pureudumme Tampereen Helluntaiseurakunnan kansainvälisentyön johtajan Lea Raittilan kanssa yksinäisyyteen erityisesti sinkkujen ja maahanmuuttajien näkökulmasta.

Lahja kaupungille l K1J2

Tässä jaksossa kuulemme, miten armo, risti ja yrittäjyys näkyvät sosiaalisen median vaikuttajan Ina Lähteenmaan elämässä. Kuka on tämä nauravainen naarasleijona, jolla on liki 10 000 seuraajaa Instagramissa?

Pitääkö kaikki uudistaa? l K1J1

Seurakuntien jäsenmäärät laskevat ja rivit harmaantuvat. Miten saada nuoret aikuiset seurakuntaan? Pitääkö kaikki uudistaa? Näistä teemoista kanssamme on keskustelemassa bisnestä opiskellut ja maailmaa kolunnut Helsingin Lähetysseurakunnan pastori Jukka Kakriainen.