Raamattu-podcast

Syvenny Raamattuun, maailman luetuimpaan kirjaan!

Raamattu-podcast

Raamattu-podcast avaa uusia näköaloja maailman luetuimpaan kirjaan. Raamattu on kokonainen kirjasto, jonka sanoma on kyennyt innostamaan mitä erilaisimpia ihmisiä tuhansien vuosien ajan. Tämän podin tarkoitus on, että Raamattu voisi tulla eläväksi juuri sinulle. Jokaisessa podissa pastori tai raamatuntutkija käsittelee tiettyä teemaa tai tekstiä Raamatussa.

Ensimmäinen kausi käsittelee Raamatun henkilöitä. Podcast on Tampereen Helluntaiseurakunnan tuottama ja uusi jakso ilmestyy joka toinen perjantai.

Voit kuunnella Raamattu-podcastia tältä sivulta tai Spotifyn kautta.

Kausi 1 – Raamatun henkilöt

Kausi 1, 6/6. Johannes – Opetuslapsi, jota Jeesus rakasti

Petteri Arasalo

Voiko ihminen kokea Jeesuksen rakastavan häntä? Jeesuksen opetuslapsi Johannes kertoi olevansa opetuslapsi, jota Jeesus rakasti. Juuri siksi Johanneksen keskeinen teema oli Jumalan rakkaus. Tässä jaksossa pastori Petteri Arasalo käy läpi Johanneksen elämässä tapahtunutta muutosta, joka teki hänestä ”rakkauden apostolin”.

Kausi 1, 5/6. Nehemia

Markus Rautaniemi

 Nehemia on rohkean ja määrätietoisen johtajuuden esikuva. Tämä rukouksen mies sai puolelleen Persian kuninkaan resurssit ja lähti jälleenrakentamaan Jerusalemin kaupunkia, että Israelin kansa voisi palata sinne ja aloittaa jumalanpalveluselämän. Tässä jaksossa pastori Markus Rautaniemi käy läpi Nehemian tarinaa Nehemian kirjan pohjalta.

Kausi 1, 4/6. Pietari – Seurakunnan johtaja

Usko Katto

Pietari oli yksi Jeesuksen 12 opetuslapsesta. Hänen tarinansa on mielenkiintoinen ja värikäs. Se käsittää Jeesuksen löytymisen, hänen seuraansa lähtemisen, mutta sitten myös hänen traagisen kieltämisensä. Jeesus hoitaa erityisellä tavalla tämän trauman Pietarin elämässä. Hänen tarinaansa voi helposti samaistua. Hänestä tuli myös opetuslasten rohkea johtaja. Tässä jaksossa pastori Usko Katto soveltaa Pietarin elämää meidän kutsumuskysymyksiimme.

Kausi 1, 3/6. Ester – Kaunis ja määrätietoinen vaikuttaja 

Hannakaisa Shehu

Esterin tarinassa ei mainita Jumalaa kertaakaan, mutta silti Jumala on koko ajan vahvasti läsnä. Kuinka kauniista, tavallisesta juutalaistytöstä tuli kuningatar, joka pelasti henkensä uhalla oman kansansa? Raamatun naispuolisiin rohkeisiin sankareihin lukeutuvan Esterin elämä on täynnä Jumalan johdatusta, vaikka hän ei sitä itse aina tiedä. Tässä jaksossa Hannakaisa Shehu pureutuu Esterin elämään ja tuo sen teemat lähemmäksi omaa arkeamme.


Kausi 1, 2/6. Jeesus – Historian henkilö, opettaja, ylösnoussut Messias?

Tuomas Havukainen

Jeesus on Uuden testamentin ja kristinuskon keskeisin henkilö, joka jakaa ihmisten mielipiteitä voimakkaasti. Tässä jaksossa sukelletaan teologian tohtori (TT) ja Jeesus-tutkija Tuomas Havukaisen mukana siihen, mitä Jeesuksesta tiedetään historiallisten lähteiden perusteella. Mitkä olivat hänen elämänsä keskeisiä tapahtumia? Minkälainen opettaja Jeesus oli, ja miten hänen sanomansa Jumalan valtakunnasta tulisi ymmärtää? Entä miksi Jeesus ristiinnaulittiin ja ovatko väitteet hänen ylösnousemuksestaan historiallisesti uskottavia?

Kausi 1, 1/6. Daavid – Rohkea, ristiriitainen, runoilija, kuningas

Jarkko Lindqvist

Daavidi mainitaan Raamatussa useammin kuin kukaan muu ihminen. Tämä soturikuningas ja laulunkirjoittaja on Vanhan testamentin sankareista ehkäpä kuuluisin ja inspiroivin. Daavidissa on jotain helposti samastuttavaa. Tässä jaksossa pastori Jarkko Lindqvist nostaa esiin kolme puhuttelevaa teemaa Daavidin elämästä.