TAMPEREEN HELLUNTAISEURAKUNTA 100 VUOTTA

Juhlavuoden kalenteri

11.1.2021 Tampereen Helluntaiseurakunnan lähetystyö 100 vuotta -kirja ilmestyy

23.1.2021 Tampereen Helluntaiseurakunnan 100-vuotispäivä

7.2.2021 Seurakunnan vuosijuhla

16.-18.4.2021 Visio-konferenssi

15.8.2021 klo 15 Lähetystyön 100-vuotisjuhla

21.11.2021 klo 15 100-vuotisjuhla

27.10.2022 Tampereen Helluntaiseurakunta 100 vuotta -kirja ilmestyy

Tampereen Helluntaiseurakunta 100 vuotta -kirja

 

Tampereen Helluntaiseurakunta 100 vuotta on kertomus siitä, miten pienestä yhteisöstä on kasvanut Suomen toiseksi suurin helluntaiseurakunta. Vuosien varrella se on ollut hengellinen koti tuhansille ja kasvaa edelleen. Keskinäisen yhteyden vaaliminen ja yhteys kolmiyhteiseen Jumalaan on seurakunnan ydintä samoin kuin lähetyskäskyn toteuttaminen.

Teos nostaa esiin kunkin aikakauden painopisteet ja kertoo niin voitoista kuin tappioista. Se nivoo tapahtumat aikaansa, kotikaupunkiinsa, helluntaiherätykseen ja yhteiskristilliseen toimintaan. Lisäksi on tekstejä eri toimintojen vastuuhenkilöiltä ja muistelmia sekä kertomuksia hengellisistä kokemuksista. Teoksen kuvitus on monipuolinen ja sisältää pääosin aikaisemmin julkaisematonta materiaalia.

Historioitsija FM Ritva Palo-oja on työuransa aikana Tampereen kaupungin museotoimessa kirjoittanut ja toimittanut monia julkaisuja. Pitkäaikainen vapaaehtoistoiminta seurakunnassa on tuonut hänelle ymmärrystä yhteisön vaiheisiin.

Tampereen Helluntaiseurakunnan lähetystyö 100 vuotta -kirja

 

Tämä kirja sytyttää lähetystyöhön! Lähetystuli on tarttuvaa ja syttyvää.

Tampereen Helluntaiseurakunta on ollut aina lähetystulta palava seurakunta. Kirja kertoo Jumalan työstä ja avaa konkreettiseksi lähetysprosessia ihmisen mielessä ja elämässä.

Kirjan kirjoittaja, Pekka Ylenius on lähetystyön uranuurtaja, jonka sydämellä ovat kansakunnat maailman ääriin asti ja saavuttamattomat ihmisryhmät ympäri maailman. Kirjan kirjoittajan toiveena on, että lähetyspalo ja -näky syttyy uuden sukupolven sydämessä tämän kirjan kautta.

 

SEURAKUNTA – MEIDÄN OMA, MINUN OMA

OUR CHURCH, MY CHURCH

Seurakunta on perhe. Se muodostuu erilaisista ihmisistä, joita Jeesus yhdistää.

Seurakunta on poikkeuksellinen paikka. Siellä erilaiset ihmiset eri taustoista, ikäluokista, kulttuureista, kansallisuuksista ja yhteiskuntaluokista tulevat yhteen yhdeksi perheeksi Jumalan rakkauden yhdistäminä.

Seurakunta koostuu siis tavallisista ihmisistä. Sinä ja minä olemme seurakunta. Olet tervetullut mukaan jatkumoon!

Tampereen Helluntaiseurakunta täytti 100 vuotta vuonna 2021. Juhlavuoden kunniaksi, julkaisimme seurakuntalaisten ajatuksia seurakunnasta, uskosta ja elämästä.

The church is a family that consists of different kinds of people who are joined together by Christ.

The church is an exceptional place in society. It is a place where people from different backgrounds, age groups, cultures, nationalities and social classes come together as one family that is united by God’s love.

The church consists of ordinary people, of people like you and me. We are the church. You are most welcome to join us!

To celebrate the 100th anniversary of Tampere Pentecostal Church in 2021, we shared what our members think about church, faith and life.

100 Asiaa

100 asiaa on Tampereen helluntaiseurakunnan kampanja, joka juhlistaa seurakuntamme 100-vuotiasta taivalta. Kampanjan tarkoitus on innostaa meitä tekemään käytännössä hyvää ympäristössämme. 

Kuka tahansa voi ehdottaa omaa auttamisen ideaansa osaksi kampanjaa. Voit toteuttaa sen yhdessä kaverisi kanssa tai esimerkiksi pienryhmänä. Ideana on, että jokainen näistä sadasta projektista:

1. auttaa jotenkin Tampereen kaupunkia,

2. on tehty yhdessä jonkun kanssa,

3. toteutetaan seurakunta rakennuksen ulkopuolella ja

4. on etukäteen ilmoitettu osaksi kampanjaa.

100 asiaa tiimiläiset myös ehdottavat jo suunniteltuja projekteja joihin saa ilmoittautua mukaan. Sinulla myös saattaa olla jo meneillään jokin projekti joka voi tulla osaksi tätä kampanjaa. Voit myös kutsua muita projektiisi ilmoittamalla ilmoittautumiskaavakkeessa projektisi avoimeksi.